Welkom in Mijn Wijk voor speciaal basisonderwijs

Het Welkom in Mijn Wijk team is in opdracht van de Gemeente Amsterdam het programma op maat aan het ontwikkelen voor het speciaal basisonderwijs.

Vaak zijn de scholen die speciaal basisonderwijs aanbieden geen buurtschool, maar zijn de kinderen (en de leerkrachten soms ook) toch erg nieuwsgierig naar de wijk waarin zij elke dag

naar school gaan. Wat is er te doen? Wat is er te zien? Wie wonen er eigenlijk? Met het aangepaste programma blijft het hart van Welkom in Mijn Wijk hetzelfde: een ontdekkingsreis in de wijk, de ander én over jezelf in het kader van burgerschap.

De leerlingen gaan de wijk in waar hun school staat en maken op een interactieve manier kennis met verschillende winkels, instellingen en mensen die daar te vinden zijn. Hierdoor kunnen leerlingen oefenen met het contact maken in de stad met ‘anderen’, op reis gaan én maken zij ook op een andere manier kennis met elkaar, elkaars achtergrond en de omgeving waarin zij zich dagelijks bevinden. Zoals ook in het reguliere programma zijn alle activiteiten gebaseerd op coöperatief leren, waarbij samenwerking en onderlinge afhankelijkheid centraal staan.