Stichting WimW

Stichting WIMW

Stichting WIMW is opgericht in 2006. De stichting heeft als doel een positieve bijdrage te leveren aan de sociale cohesie in de Nederlandse samenleving door het initiëren en begeleiden van onderzoeken, adviezen en programma’s.

Sharon Polak startte samen met Anita van der Stap, Welkom in mijn Wijk. Sharon is sociaal psycholoog en ondernemer bij Dander – de kracht van diversiteit. In 2006 toen het programma startte, ontmoette Sharon allerlei tieners die vooral in hun eigen wijk bleven en daardoor helemaal geen directe ervaringen hadden met jongeren met andere achtergronden, uit andere wijken. “Zo heb je alleen maar beelden over elkaar, en kan je niet zélf uitmaken wie je aardig vindt en niet. Dat moet anders.”

Inmiddels is Welkom in mijn Wijk flink wat nationale en internationale erkenningen verder. Het programma van Welkom in mijn Wijk ligt Sharon nog steeds heel na aan het hart. In de eerste plaats omdat het zulke prachtige ontmoetingen oplevert. “Mijn hart bloeit echt op, die paar keer per jaar als ik mag komen kijken bij een uitwisseling. Ik blijf er door ontroerd.” Welkom in mijn Wijk is precies wat Sharon graag ontwerpt: praktische maatschappelijke projecten op basis van een stevige theoretische basis. In het geval van Welkom in mijn Wijk is dat de sociaalpsychologische theorie van Coöperatief Leren. Deze theorie biedt de voorwaarden om van een interactie voor alle partijen een positieve ervaring te maken.