Sabrine

Sabrine is 12 jaar en zit in groep 8 van basisschool de Avonturijn. Ze zit op kickboksen en vindt daarnaast voetballen heel leuk. Ze woont bij haar ouders in Amsterdam Zuid en heeft een oudere zus van 23 jaar en een zusje van 11 jaar. Als ze later groot is wil ze eigenlijk graag professioneel voetbalster worden, mocht dat niet lukken dan wil zij dokter worden en anders is advocaat ook nog een optie.

Hoe vond je het om de kinderen van de vriendsschapsschool te ontmoeten?

Ik vond het best wel leuk en spannend om ze te gaan ontmoeten. Ik was wel heel benieuwd naar hoe ze zouden zijn, want we hadden ze alleen op een foto gezien. Van sommige kinderen verwachtte je op het eerste gezicht niet dat ze best wel speciale antwoor- den zouden geven! En we kwamen er ook achter dat we eigenlijk meer op elkaar leken dan we dachten!


Is er iets tijdens de uitwisseling gebeurd wat je nooit meer zal vergeten?

Ja, eigenlijk heb ik gewoon vrienden gemaakt! En die zal ik nooit vergeten.

Wat vond je het leukste tijdens de uitwisseling?

Toen we naar buiten gingen om de speurtocht te doen. Dat vond ik echt heel leuk, omdat we elkaar ook moesten helpen en daardoor konden we elkaar goed leren kennen. Door de speurtocht kon ik ook over de plekken van daar leren. De speurtocht in mijn eigen wijk was ook leuk, ik heb zelfs nog iets nieuws geleerd over een kunstwerk bij de speeltuin waar ik vaak speel! De begeleiders waren ook heel chill, ze waren aardig, letten heel goed op je en helpen je.

Wat denk je dat de leerlingen van de vriendsschapsschool van jou hebben geleerd?

Misschien hoe je echt logisch moet nadenken. Er was bijvoorbeeld een vraag waar je logisch moest nadenken en ik kan dat wel goed en legde aan de rest van mijn team uit hoe ik dat doe.

Vind je dat alle kinderen in Nederland mee zou- den moeten doen met Welkom in Mijn Wijk?

Ja, ze leren ervan. De kinderen die niet zo vaak met andere kinderen kunnen omgaan, kunnen ook leren dat niet iedereen hetzelfde is. Als je meedoet dan kom je er eigenlijk achter dat iedereen gewoon een beetje anders is, maar dat er ook veel dingen hetzelfde zijn. Je leert er beter door omgaan met andere kinderen van je eigen stad of dorp.


Wat wil je nog meegeven?

Je moet echt geduld hebben als je iemand net leert kennen. Je moet niet van te voren een mening over iemand hebben, of wat je eerst denkt over die persoon ook tegen diegene zeggen als het niet aardig is. Je moet iemand eerst goed leren kennen voor- dat je kan zeggen wat je van die persoon vindt.