Contact en échte ontmoetingen
CONTACT en échte ontmoetingen – de kern van Welkom in mijn Wijk – dat gaat even niet. Alles is nu even anders. We vroegen Welkom in mijn Wijk-begeleiders en medewerkers wat ze meemaken. Hier is Sharon aan het woord:
Het was een heerlijk etentje met A., ruim twee weken geleden. We waren opgetogen over het nieuwe hippe Indiase tentje dat we ‘ontdekt’ hadden. Toen ze de volgende dag belde “ik heb plotseling hoge koorts gekregen” was de vrolijke bui meteen weg.
Ik ging in een zelfopgelegd quarantaine, om mijn omgeving te beschermen. En dat bleek op een bizarre manier best prettig.
 
Je gang gaan zonder al te veel afleiding. Tenminste…. tussen het werk door, die eerste week, sprak ik driekwart van mijn ‘adresboekje’. Telefoneren, videobellen, whatsapp, iedereen had behoefte aan contact, nu de wereld om ons heen zo snel veranderde.
“Hoe ben je? Is iedereen gezond? Het lijkt wel een slechte science fiction film, vind je niet? Snap jij wat er aan de hand is? Wat vind je van het beleid van … (vul in land van verblijf van gesprekspartner)?”
 
Het was fijn iedereen te spreken. Inmiddels is de onzekerheid er niet minder om geworden, maar de blik is wel weer meer naar buiten gegaan. Buiten de directe kring van mensen die ik ken. Naar mensen die vanuit een heel veel rottiger situatie dit meemaken. Zoals mensen in een overvol vluchtelingenkamp met minimale medische zorg en nauwelijks stromend water.
> Het Europees Parlement roept op tot evacuatie
> 12 EU lidstaten hebben toegezegd mensen op te nemen.
> Nederland kan niet achterblijven. In deze ongewone tijden kunnen we bijzondere dingen doen. Toon ons moed en daadkracht, juist nu!
Teken en deel de oproep. Help mensenlevens redden: https://www.sosmoria.eu/
 
Blijf gezond, sei gesund.
NB: A. is goed hersteld!