Contact en échte ontmoetingen
CONTACT en échte ontmoetingen – de kern van Welkom in mijn Wijk – dat gaat even niet. Alles is nu even anders. We vroegen Welkom in mijn Wijk-begeleiders en medewerkers wat ze meemaken. Hier is Laurette aan het woord:
“Ik studeer momenteel in Zweden, en ik merk nu hoe belangrijk het is om goede contacten op te bouwen met mensen, en hoeveel energie mij dat geeft! Het verhuizen naar een land dat ik niet kende was natuurlijk best spannend, maar vrienden maken ging mij vrij goed af.
 
Nu iedereen wordt aangeraden thuis te blijven, en veel van mijn internationale vrienden op de valreep nog terug naar hun thuisland zijn gegaan, merk ik dat dit verschillende emoties oproept. Aan de ene kant is het soms eenzaam, in een land waar je de taal niet echt spreekt, en ook geen mensen om je heen hebt omdat je afstand moet houden. Maar aan de andere kant leer ik nieuwe dingen te waarderen aan het ‘alleen zijn’, zoals bijvoorbeeld weer meer lezen, creatief bezig zijn of uitgebreid koken.
 
Wel vind ik het belangrijk, dat ondanks dat ik niet onder de mensen kan zijn, ik wel het contact op een andere manier met ze opzoek, dan voel ik me niet alleen op de wereld. De les die ik hier uit meeneem is dat er een groot verschil is tussen alleen zijn en eenzaam zijn.
Ik zie veel berichtjes voorbij komen van studenten op mijn campus die aan elkaar aanbieden bijvoorbeeld boodschappen voor ze te doen als ze zich niet fit voelen, dat is mooi om te zien!”