Basismodule

[one_half]

Basismodule

De Basismodule is gericht op zogenaamde ‘zwarte’ en ‘witte’ scholen in stedelijke omgevingen. Leerlingen van twee basisscholen uit verschillende wijken gaan uitwisselingen met elkaar aan. Op deze manier maken ze kennis met leeftijdsgenoten in andere wijken en uit andere bevolkingsgroepen.

Het programma is licht en levendig en bestaat uit twee delen. In het eerste deel is er aandacht voor wie ben ik, hoe ziet mijn school eruit en de wijk, In het tweede deel gaat het om de kinderen, school en wijk van de partnerschool. Kinderen worden gestimuleerd zowel de verschillen als overeenkomsten te onderzoeken. Het programma stimuleert binding aan eigen woonplaats, leert de kinderen omgaan met verschillen en vormt een goede voorbereiding voor het leven in de multiculturele stad.

[/one_half][one_half_last]

Programma’s van Welkom in mijn Wijk

Basismodule

De Basismodule is gericht op zogenaamde ‘zwarte’ en ‘witte’ scholen in stedelijke omgevingen. Doordat leerlingen …
LEES VERDER >

Welkom in mijn Wijk door PABO’s

Zijn pabo-studenten klaar om straks op een gemengde of ‘zwarte’ school aan de slag te gaan? Hoe doen zij praktische ervaring op met de diverse etnisch-culturele achtergronden van leerlingen? …
LEES VERDER >

Stad-Dorp

Het programma Stad-Dorp kent in grote lijnen hetzelfde programma als de basismodule. Het brengt echter leerlingen uit stedelijke omgeving en leerlingen uit omliggende dorpen met elkaar in contact. …
LEES VERDER >

Gemengde Scholen

De module Gemengde Scholen is gericht op scholen met leerlingen met diverse achtergronden De overheid stuurt stevig aan op het mengen van basisscholen….
LEES VERDER >

[/one_half_last]