Welkom in mijn Wijk door PABO’s

[one_half]

Welkom in mijn Wijk door PABO’s

Zijn pabo-studenten klaar om straks op een gemengde of ‘zwarte’ school aan de slag te gaan? Hoe doen zij praktische ervaring op met de diverse etnisch-culturele achtergronden van leerlingen?

Wil de leerkracht van morgen het beste uit alle kinderen in de klas halen – ook op een gemengde of ‘zwarte’ school – dan is ervaring opdoen met diversiteit en het leren omgaan met culturele verschillen extra belangrijk. Welkom in mijn Wijk is een voorbereiding op samenleven in een pluriforme stad en is beschikbaar als uitvoeringsvorm voor de opleiding van aankomend leerkrachten.

[/one_half][one_half_last]

Programma’s van Welkom in mijn Wijk

Basismodule

De Basismodule is gericht op zogenaamde ‘zwarte’ en ‘witte’ scholen in stedelijke omgevingen. Doordat leerlingen …
LEES VERDER >

Welkom in mijn Wijk door PABO’s

Zijn pabo-studenten klaar om straks op een gemengde of ‘zwarte’ school aan de slag te gaan? Hoe doen zij praktische ervaring op met de diverse etnisch-culturele achtergronden van leerlingen? …
LEES VERDER >

Stad-Dorp

Het programma Stad-Dorp kent in grote lijnen hetzelfde programma als de basismodule. Het brengt echter leerlingen uit stedelijke omgeving en leerlingen uit omliggende dorpen met elkaar in contact. …
LEES VERDER >

Gemengde Scholen

De module Gemengde Scholen is gericht op scholen met leerlingen met diverse achtergronden De overheid stuurt stevig aan op het mengen van basisscholen….
LEES VERDER >

[/one_half_last]