Social Media


Directeur van @VreedzameWijk @DennisdeVries84 benoemt de meerwaarde van #ontmoeting tussen kinderen uit verschillende wijken en met een verschillende achtergrond. https://t.co/bAgvHPwzc3

“Goed onderwijs kan eigenlijk niet meer zonder educatie in sociale en emotionele vaardigheden, vindt de OESO. Het zal steeds vaker gaan over de vraag: kun je werken met mensen die anders zijn dan jij?” Precies wat WIMW+Vreedzaam belangrijk vinden en naar de praktijk brengt! https://t.co/Tt69IBwZqd

 

Welkom in mijn Wijk
Welkom in mijn Wijk
Heeeeeel af en toe ūüėČ komen we ze wel eens tegen met de uitwisselingen…. kinderen die zich een beetje verheven lijken te voelen boven de rest.
Volgens dit artikel over het boek ‘Bewonder mij! Overleven in een narcistische wereld’ kan dat een gevolg zijn van overmatig prijzen van een kind.

Toch is het prijzen van deelnemende kinderen één van de MAGISCHE ELEMENTEN van Welkom in mijn Wijk. We trainen onze begeleiders er zelf op om veel complimenten te geven! Omdat het er ons er om gaat dat álle deelnemende kinderen voelen dat ze ok zijn en een unieke bijdrage te leveren hebben. De top 2 tips voor meest effectieve complimenten?

1) de complimenten zijn concreet (ipv algemeen) en
2) de complimenten zijn gericht op de inspanningen die een kind levert (om bij te dragen aan de gemeenschappelijke doelen van hun groepje)

#segregatie tegengaan, #ontmoetingen, #coöperatief leren, de praktijk van WIMW!
Welkom in mijn Wijk
Welkom in mijn Wijk
Amsterdam steekt 11 miljoen euro in de strijd tegen ongelijke kansen op scholen. Dit geld gaat naar een bonus voor brugklassen, schuldhulp op schoo…
Welkom in mijn Wijk
Welkom in mijn Wijk
Maar ook voor ontwerp en popmuziek komt meer geld beschikbaar. In totaal gaat het, inclusief urban arts, om 7,1 miljoen euro. Van Engelshoven wil daarmee groepen mensen, vooral jongeren, bereiken die zich nu ‚Äėniet voldoende herkennen‚Äô in het cultuuraanbod.