Social Media


Mooi artikel van @artrooijakkers over opgroeien in een diverse stad in het @parool https://t.co/Mkk9dhxnC6

Wij wensen iedereen een fijne #zomervakantie vol leuke en inspirerende #ontmoetingen! Wil je #leerlingen ook na de vakantie kennis laten maken met andere werelden? Stuur ons dan een berichtje https://t.co/tnJ2HRCFcE stichtingwimw photo

Yes, mee eens! Inclusief taalgebruik is zo belangrijk in tegengaan van polarisatie https://t.co/voX4Yn99cQ

 

Welkom in mijn Wijk
Welkom in mijn Wijk
Wij wensen iedereen een heel fijne #zomervakantie! Wat zijn jouw plannen?
Welkom in mijn Wijk
Welkom in mijn Wijk
Morgen is het zover! We gaan met groep 6 van Vreedzame basisschool De Catamaran uit Amsterdam West, naar Amsterdam Oost om daar een speurtocht te doen. Het zal een bijzondere worden. Speciaal op maat gemaakt EN natuurlijk omdat het flink warm wordt! Wij houden het hoofd koel en geven de kinderen veel water en lekker een ijsje.
Heb jij nog tips om verder goed koel te blijven tijdens het lopen?
Welkom in mijn Wijk
Welkom in mijn Wijk
Heeeeeel af en toe ūüėČ komen we ze wel eens tegen met de uitwisselingen…. kinderen die zich een beetje verheven lijken te voelen boven de rest.
Volgens dit artikel over het boek ‘Bewonder mij! Overleven in een narcistische wereld’ kan dat een gevolg zijn van overmatig prijzen van een kind.

Toch is het prijzen van deelnemende kinderen één van de MAGISCHE ELEMENTEN van Welkom in mijn Wijk. We trainen onze begeleiders er zelf op om veel complimenten te geven! Omdat het er ons er om gaat dat álle deelnemende kinderen voelen dat ze ok zijn en een unieke bijdrage te leveren hebben. De top 2 tips voor meest effectieve complimenten?

1) de complimenten zijn concreet (ipv algemeen) en
2) de complimenten zijn gericht op de inspanningen die een kind levert (om bij te dragen aan de gemeenschappelijke doelen van hun groepje)

#segregatie tegengaan, #ontmoetingen, #coöperatief leren, de praktijk van WIMW!